Calibre Systems, Inc.

Calibre Systems’ interior renovation spans two floors and 60,000 SF. The
space uses materials that create the look a warm minimalism, including
custom lighting, textured feature walls, and wood beam ceilings. It also
includes an operable partition, fabric wrapped acoustical panels, and
strategic use of green throughout to reinforce Calibre’s brand identity.

Calibre Systems provides information technology and management
services to government and commercial clients in the US.

Procentrix

Bognet was selected during the early design stages and worked hand in hand with the project team to identify critical path items. Our proactive approach to monitoring lead times ensured the space was delivered on time during the beginning of the COVID-19 pandemic. The space includes luxury vinyl pier oak tile and exposed concrete throughout the reception and common areas, with carpet and area rugs to warm up private offices and open workspaces. The feature of the café includes a seating area with wood ceiling baffles and decorative pendants overhead.

Global Consulting Firm

Anticipate. Collaborate. Deliver.

These were the keys to success for building this elegant and innovative space in record time.

Bognet Construction joined the high caliber team of C2C, CBRE, Akridge and Vocon during early design stages to assist with a proactive plan to build this high performance 50,000 SF space.  

With many elaborate finishes, Bognet Construction pre-released critical path items and provided creative solutions for value engineering.  The team was geographically dispersed and technology played an important role. 

Highlights of the design are the monumental 3 floor stair that includes a showstopping feature green wall.  The design/build approach for the stair saved time and allowed the team to strategically plan for the installation.  The space is enhanced with many community areas, promoting a collaborative environment.  Teknion demountable walls line the halls.  The conference rooms include multiple Skyfold operable partitions, custom wood doors and state of the art equipment for communicating with clients around the world.  The space also boasts graphics and colors that highlight the company’s core values and branding. 

Burdette Smith & Bish LLC

The Burdette Smith Bish LLC project consisted of 16,000 SF office build out
for a CPA firm. It included bronze metal finishes throughout including office fronts with glass sidles and stained doors throughout. Custom axiom trim ceilings, built in banquets in the pantry and custom circular reception desk and pantry island. The different tones and contrasting colors to give the space a stunning high-end look. This newly renovated accounting and consulting firm will enjoy a beautiful and functional workplace. Herringbone patterned floors, glass, touches of wood and warm tones, navy blue and white accents, lighting, and black door frames characterize the workplace.

KCIC

The new KCIC space is characterized by open ceilings and unique finishes, including specialty lighting throughout. Prominent features of the project include dHive demountable walls, a Muraflex EXPO operable partition, and high end millwork. The reception area consists of angled wood ceilings with custom lights. The pantry and coffee bar showcase a tile backsplash, wood bench seating, and built-in appliances. The conference rooms, meeting rooms and lounge serve as gorgeous, functional spaces for the KCIC team to collaborate and mingle.

Bognet partnered with the design team during the preconstruction phase to identfy long lead items and proactively plan an approach that would meet the fast track schedule.

KCIC  provides traditional business advisory services to corporate policyholders, tools for mass tort litigation management.

CrossCountry Consulting

CrossCountry Consulting is a 23,000 SF space on the 11th floor in Tysons, VA. The project consisted of dHive glass office fronts with sliding glass doors. The space also included unique and modern light fixtures that complemented the finishes throughout. The reception area is highlighted by a beautiful wood ceiling that cascades down the back wall behind the reception desk. There are feature walls interspersed through the office with planter boxes/greenery to give the office a fresh feel. Geometric patterns and shapes are a continuing theme in this office space.

The most challenging aspect was the coordination of the dHive glass – it took a great deal of communication and collaboration between Bognet, dHive, and FORM to get these great results. In conclusion the space was successfully completed with Cushman & Wakefield, FORM, and Bognet resulting in delighted clients from CrossCountry Consulting.